duminică, 17 ianuarie 2016

Ion Panturu care adusese Romaniei singura medalie olimpica la JO de iarna a murit

Ion Panturu, unul dintre cei doi sportivi care impreuna au adus Romaniei singura medalie olimpica la JO de iarna, a incetat din viata.

Nicolae Neagoe si Ion Panturu au cucerit la Grenoble, la JO de iarna din 1968, medalia de bronz la proba de bob 2 persoane, aceea fiind si pana acum singura medalie in istoria participarilor Romaniei la JO de iarna.

Ion Panturu avea 81 de ani si a murit duminica, vestea fiind data de Dragos Panaitescu, pe o retea de socializare, Dragos fiind un fost coleg al lui Panturu.

"Stiam ca avea probleme medicale, dar acum am aflat si noi despre aceasta veste trista. Dumnezeu sa-l odihneasca!" a fost reactia celor din conducerea FR de Bob si Sanie, vizibil surprinsi la auzul acestei vesti.

Panturu era nascut pe 11 septembrie 1934, la Comarnic, judetul Prahova.

"Ion Panturu a incetat din viata duminica, 17 ianuarie, la varsta de 82 de ani.
Federatia Romana de Bob si Sanie transmite condoleante familiei si tuturor celor care l-au cunoscut. Sa indreptam cu totii o rugaciune pentru odihna vesnica a celui care a fost un sportiv valoros si un om de onoare. Dumnezeu sa il odihneasca!", se arata intr-un comunicat de presa emis ulterior de FRBS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu