duminică, 8 noiembrie 2015

Lucescu: 'Esti Aristocrat', Wenger: 'Nu sunt'

Mircea Lucescu a facut o referire laudativa la adresa lui Arsene Wenger, antrenorul formatiei engleze Arsenal Londra:"Arsene este un aristocrat. Nu se lasa condus de valorile clasei muncitoare ale lui Alex Ferguson sau de natura agresiva a lui Jose Mourinho. Incearca sa educe, mai presus de orice".

Arsene Wenger a comentat pe marginea acestei referiri a lui Mircea Lucescu, la rugamintea reporterilor publicatiei sportive franceze L'Equipe Sport, pentru care a dat ultimul interviu din luna octombrie tocmai incheiata. Referindu-se la declaratia de mai sus, Wenger a raspuns "Nu neg ca sunt in primul rand un pedagog. Totusi, nu ma simt deloc ca un aristocrat. Daca ati fi trait cu mine, ati fi inteles. Incerc sa fiu fidel valorilor despre care cred ca sunt importante in viata si sa le transmit altora"

Desi antrenorul roman l-a numit aristocrat in sens laudativ, francezii se pare au gasit, ca de obicei, nod in papura si au intors declaratia ca si cum aceasta nu ar fi fost pozitiva la adresa antrenorului francez al echipei londoneze.

Cei doi antrenori, Mircea Lucescu si Arsene Wenger s-au intalnit ultima data in sezonul 2010-2011, in grupele Champions League, fiecare adjudecandu-si victoria pe teren propriu, ambele echipe antrenate de cei doi antrenori, obtanand calificarea in optimile de finala ale competitiei. Daca continuam sa facem referire la cele doua echipe, Shahtior Donetk si Arsenal Londra, in acel sezon, ambele au fost eliminate apoi chiar de catre viitoare detinatoare a trofeului, Barcelona, englezii in optimi, iar ucrainienii in sferturi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu