marți, 19 ianuarie 2016

Bianca Andreescu reprezinta Canada, nu Romania!

Din cand in cand e bine sa ne mai uitam si pe clasamentul junioarelor la tenis, pentru a vedea... ce ne rezerva viitorul! Nu ati uitat banuiesc, pe vremea cand era inca in competitiile junioarelor, Simona Halep a castigat Roland Garros. Una dintre cele mai talentate jucatoare de tenis din lume este romanca, dar a ales sa reprezinte Canada in competitiile internationale.

Bianca Andreescu are 15 ani si ocupa locul 4 in clasamentul mondial destinat junioarelor. A inceput tenisul in Romania, dar in competitiile internationale reprezinta Canada, conform The News & Observer.

Desi Andreescu s-a nascut la Ontario, tenisul l-a inceput in tara noastra, la varsta de 7 ani, sub comanda unui prieten de-al tatalui sau.

Impreuna cu familia, Bianca Andreescu s-a intors in Canada pe cand avea 10 ani, unde talentul nativ a fost observat rapid de specialistii tenisului din aceasta tara, care nu au stat, au lucrat la programul ei, pentru a obtine maxim de performanta.

Andreescu a fost cooptata la Centrul National de Tenis de la Toronto, iar acum se pregateste sub comanda lui Nathalie Thauziat, o fosta jucatoare din Franta care a ajuns in finala de la Wimbledon, pe vremea cand era in activitate.

Specialistii din lumea tenisului o compara deja cu Simona Halep, in special datorita stilului de joc.

"Imi place mult Simona deoarece avem un stil asemanator de joc. Incerc sa urmaresc cu atentie", a afirmat Andreescu.

"Imi propun sa ajung numarul unu in lume si sa castig in turneu de Grand Slam", a mai spus Andreescu.

Sportiva cu origini romanesti are in palmares titlul de la Madrid, reusit anul trecut. La Australian Open 2016 a fost desemnata principala favorita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu