vineri, 15 ianuarie 2016

Serena Williams - planul pe 2016

Liderul clasamentului WTA, Serena Wiliams, ia in calcul sa evolueze si in proba de dublu mixt a Jocurilor Olimpice de la Rio, din vara, si astfel sa castige trei medalii olimpice de aur.

"Mi-ar placea sa o fac. Nu stiu, totusi. Sunt o multime de meciuri. Vom vedea", a spus Serena, sambata, inainte de turneul de Grand Slam de la Australian Open, care va incepe luni, relateaza NBC Sports.

Serena Williams are trei medalii olimpice de aur la dublu, castigate cu sora sa, Venus, iar in 2012, la Londra, a castigat pentru prima oara medalia de aur la simplu.

Niciun alt jucator de tenis nu a castigat pana acum medalia de aur la cele trei probe olimpice. Proba de dublu mixt a revenit in programul olimpic in 2012, pentru prima oara din 1924.

Printre potentialii parteneri pe care i-ar putea avea numarul 1 WTA in aceasta proba se numara John Isner si Jack Sock. Serena a jucat in echipa cu Isner la Cupa Hopman din 2015 si a jucat un singur meci de dublu mixt la turneele de Grand Slam, in ultimii 16 ani - cu Bob Bryan, in 2012, la Roland Garros.

Serena Williams si Maria Sharapova au avut probleme medicale in ultimele saptamani, insa cele doua jucatoare au anuntat, sambata, ca sunt pregatite pentru primul Grand Slam al anului, cel de la Australian Open.

Americanca nu a jucat un meci important de patru luni, de cand a pierdut in semifinalele turneului de la US Open, insa sambata a spus ca este sanatoasa, in ciuda faptului ca s-a retras de la meciurile disputate in acest an, scrie The New York Times.

Serena a acuzat probleme la genunchi, insa acum a precizat ca nu mai sufera din cauza vreunei accidentari.

"Sunt un pic obosita astazi", s-a scuzat numarul 1 mondial. Intrebata daca este pregatita 100 la suta inainte de inceputul turneului, a replicat: "Nu, sunt la 120, 130 la suta acum. Stiti, in aceasta saptamana, in saptamanile dinainte de turneu, a fost mult de munca. De fapt am vrut sa am o zi mai usoara atazi. Insa pentru mine, in mintea mea, 'usor' inseamna doar doua ore de munca foarte intensa".

De asemenea, Maria Sharapova, care a fost chinuita de probleme medicale mai multe luni, in sezonul trecut, a spus ca se simte in forma si ca nu mai are nicio problema de sanatate, potrivit Sky Sports.

"Ma simt foarte bine, am ajuns la Melbourne mai devreme decat as fi vrut. Insa acest lucru mi-a dat sansa de a exersa aici in aceasta saptamana", a declarat si Sharapova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu