sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Simona Halep este victima sexismului la Australian Open

Un moment petrecut dupa meciul disputat de Eugenie Bouchard in turul doi de la Australian Open a starnit reactii dure in presa internationala. De asemenea, Simona Halep s-ar afla si ea printre "victime", conform jurnalistilor australieni

Organizatorii turneului sunt acuzati ca nu mai sunt interesati de tenis, ci de lucruri care au mai putina legatura cu sportul alb.

Momentul care a incins spiritele s-a produs dupa meciul lui Eugenie Bouchard cu Kiki Bertens, cand reporterul care a intervievat-o pe teren pe canadianca a rugat-o sa faca o pirueta.

Surprinsa de aceasta rugaminte, Bouchard s-a conformat, dar presa internationala a reactionat dur la adresa organizatorilor.

Astfel, ziarul Day Life  din Australia noteaza ca Eugenie Bouchard si Simona Halep au fost constant tinta unor astfel de momente.

"Bouchard merita mai mult de o cerere sexista. In ultimii ani, de la an la an, Australian Open s-a transformat intr-un eveniment preocupat de tenis doar pe jumatate. Cealalta jumatate le apartine jurnalistilor care abia asteapta sa spuna ceva sexist despre jucatoare. Nu a fost pentru prima data cand Bouchard a fost subiectul idioteniei in jurnalistul sportiv, deoarece anul trecut a fost intrebata pe cine ar prefera sa intalneasca", a scris sursa citata.

"Intr-o alta greseala grosolana, Simona Halep a fost intrebata, la acelasi turneu, daca operatia de micsorare a sanilor a ajutat-o", a mai scris publicatia australiana.

In plus, ziarul australian mai noteaza ca jucatoarele de tenis sunt dezavantajate si din punct de vedere financiar.

"Anul trecut, Rafael Nadal si Victoria Azarenka au castigat turneul de la Cincinnati, dar bielorusa a primit cu 157.800 de dolari mai putin. Explicatia este ca femeile joaca mai putine seturi decat barbatii sau ca oamenii prefera sa se uite la barbati. Ambele variante sunt niste prostii", reactioneaza Day Life.

Publicatia australiana mai noteaza ca momentele de care au parte jucatoare tinere precum Bouchard si Halep nu s-ar putea intampla niciodata cu Nadal sau Federer, deoarece acestia sunt mai respectati.

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala de la Australian Open, dupa ce a invins-o in doua seturi pe americanca Bethanie Mattek-Sands, scor 6-4, 7-5.

In optimile de finala, Simona Halep o va intalni pe Yanina Wickmayer (locul 80 WTA), intr-un meci pe care Ziare.com il va transmite in direct duminica, la o ora ce va fi stabilita ulterior.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns pana in sferturile de finala de la Australian Open.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu