vineri, 20 noiembrie 2015

Clanul Becali din fotbal si Mita, episodul 2015

Este de notorietate "cazul valiza" a lui Gigi Becali, care dorea astfel sa 'incentiveze' jucatorii Clujului sa joace corect.

Ca Mita este in ADN-ul clanului Becali, iata ca DNA vine cu proba: potrivit unui comunicat de presa al DNA, si ceilalti Becali (Victor si Ioan) impreuna cu Cristi Borcea au dat mita judecatorului Geanina Teodorovici Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, intre 2009 si 2012, ca sa-i achite in prima faza in Dosarul Transferurilor. Spaga totala, conform procurorilor se ridica la suma de 220.000 euro.

Asa ca in acest moment Victor Becali si Ioan Becali alaturi de Cristi Borcea sunt cercetati pentru dare de mita. DNA arata in comunicat ca: "din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca - pentru a pronunta aceasta solutie de achitare - inculpata Terceanu Geanina a primit de la inculpatii Becali Ioan, Becali Victor si de la suspectul Borcea Cristian in mai multe transe, suma totala de 220.000 de euro, incepand cu luna aprilie 2009 si pana in luna mai 2012" si in plus, "sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal fie prin intermediar" in perimetrul zonelor bucuresti, Ilfov si Ialomita.

Geanina Teodorovici Terceanu avea nevoie de bani ca sa-si achizitioneze o locuinta, asa ca suma a picat exact la fix! Judecatoarea a fost retinuta ieri pentru 24 de ore, insa astazi, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au depus si o cerere de arestare pentru 30 de zile.

Desi primele suspiciuni referitoare la acest caz au aparut in aprilie 2012, cand au fost achitati cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor, instrumentarea cazului a inceput abia doi ani mai tarziu, in 2014, iar de atunci procurorii DNA au inceput sa stranga mai multe probe. In 2013, Curtea de Apel Bucuresti, insa i-a condamnat la inchisoare pe toti cei opt, decizie mentinuta de Inalta Curte de Casatie si Justitie in martie 2014. Prejudiciul total a fost de 11,5 milioane dolari.

Iata si sentintele celor opt, cu mentiunea ca Jean Padureanu, George Copos si Gica Popescu au fost deja eliberati:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu