luni, 23 noiembrie 2015

Lectia de Fair Play americana

Fair Play-ul s-a nascut in Anglia, dar cred nu exista loc unde sa nu-si faca prezenta din ce in ce mai mult in ultimul timp. Este si o lectie de educatie care ne-a fost oferita de FIFA, de exemplu va aduceti aminte de celebrul "Fair play Please!", dar si o lectie de educatie pe care tot mai multe tari "o predau" by default!

In Statele Unite ale Americii, Fair Play-ul pare sa fi castigat suprematia, pentru ca tot mai multi sportivi ofera lumii intregi exemple de fair play in fiecare actiune sau declaratie a lor.

Elocventa in acest sens este declaratia fratilor Bryan la ultima conferinta de presa a lor de la Turneul Campionilor de la Londra: "Anul acesta am lasat cursa deschisa, iar Horia Tecau si Rojer ne-au intrecut. Merita sa fie pe primul loc. Au jucat atat de bine la Grand Slam-uri, au castigat Wimbledon. Noi spunem de obicei ca pentru a merita sa fii numarul unu trebuie sa castigi un Grand Slam. Bravo lor, au reusit. Ii felicitam ca au ajuns pe primul loc!" - a spus Bob Bryan.

"Bravo baieti, ne vedem la anul!" - a adaugat celalalt frate, Mike Bryan, completand astfel o minunata declaratie si in acelasi timp un gest superb de fair play, la adresa lui Horia Tecau si Jean-Julien Rojer.

Pentru a intelege mai exact de ce este un exemplu de fair play, trebuie sa stiti ca fratii Bryan, acum in varsta de 37 de ani, sunt o legenda a tenisului de dublu: in intreaga lor cariera au castigat 16 titluri de Grans Slem si 109 turnee de tenis. Anul acesta au triumfat de sase ori, din crae trei turnee de Masters 1000 - la Miami, Monte Carlo si Montreal.

Fratii Bryan au fost de 10 ori in ultimii 12 ani pe primul loc in clasamentul ATP, asa ca performanta lui Horia Tecau si Jean-Julien Rojer este cu adevarat foarte buna, la fel si declaratia lui Bob Bryan referitoare la perechea care i-a detronat din prima pozitie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu