luni, 23 noiembrie 2015

Simona Halep si Horia Tecau impreuna la Olimpiada de vara Rio de Janeiro

Simona Halep si Horia Tecau (foto viva.ro)
Pe final de an, cei mai buni jucatori de tenis din Romania, Simona Halep si Horia Tecau au anuntat ca vor face impreuna echipa de dublu mixt la Olimpiada de vara din Brazilia de anul viitor.

Oarecum asteptata aceasta decizie, mai ales ca cei doi au evoluat in acest an impreuna in proba de dublu mixt de la US Open si s-au inteles foarte bine pe teren, ajungand pana in sferturile de finala. Din pacate organizatorii nu au programat in aceeasi zi meciul de simplu si partida de dublu mixt a Simonei Halep, astfel incat aceasta s-a vazut nevoita sa nu poata fi prezenta la partida impreuna cu Horia Tecau, cei doi pierzand astfel prin neprezentare. Interesant e ca beneficiarii Martina Hingis din Elvetia si Leander Paes din India se calificasera in sferturi tot datorita unei neprezentari, a perechii Eugenie Bouchard (Canada) si Nick Kyrgios (Australia). Despre asa zisele probleme ale lui Eugenie Bouchard la US Open 2015, v-am povestit aici!

Pentru a putea fi pregatiti pentru Olimpiada, mai mult ca sigur ca-i vom vedea la lucru pe Simona Halep si Horia Tecau, la cel putin un turneu de Grand Slem.

Acum pe final de an, Simona Halep nu a avut o evolutie prea buna la Turneul Campioanelor din Singapore, in timp de Horia Tecau, tocmai a castigat alaturi de Jean-Julien Rojer, Turneul Campionilor de la Londra la proba de dublu, intr-o finala disputata impotriva unui alt roman, Florin Mergea, care l-a avut coechipier pe indianul Rohan Bopanna.

Horia Tecau, pe care-l asteptam alaturi de Simona Halep cu un prim trofeu, este astfel primul roman care se impune in Turneul Campionilor dupa o pauza de 40 de ani. Performanta romanului a fost recompensata cu 423,000 euro, pe care-i va imparti cu Jean-Julien Rojer. Tot la Londra, Horia Tecau a castigat anul acesta si Turneul de la Wimbledon alaturi de belgian, cei doi obtinand atunci un cec in valoare de 480,000 euro.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu